lördag 13 november 2010

Packlista

Över jul och nyår är det många som reser till Thailand (och jag är inte alls avis på er…!) Då vi checkade in på Arlanda inför vår asienresa i maj tyckte kvinnan vid disken att vi skulle ha kurs för övriga resenärer pga vårt föredömligt lätta bagage.

Då vi hade en bäbis att bära på, och skulle resa runt, tänkte vi på henne som ett handbagage. Det betydde att vi, 2 vuxna,  packade i en stor ryggsäck var och en handbagage-ryggsäck.

CIMG2041

Enkel paraplyvagn är enkelt att få med på planet, taxi, bussar etc. En bambusjal är både sval, värmande och skyddar mot insyn när man vill det.

Lilla L (då 8 mån)

2 plastskedar, plastad frotté, soldräkt, solskyddsfaktor, solglasögon, solhatt, 2 par tights, 2 body med kort ärm, 1 body med lång ärm, 2 klänningar med kort ärm, 1 klänning med lång ärm, 2 bomullsfiltar, vagn, myggnät till vagn, badbyxa, barnalevedon, hakklapp, nappflaska och vällingpulver.

CIMG2093

Två ihopsatta stolar fungerar utmärkt som sovplats när det behövs.

Mamman:

1 par shorts, ett par linnebyxor, 1 kjol med smock som kunde användas som klänning också, 5 linnen, en tunn tunika med 3/4 ärm, sandaler, löpskor, sportBH, 1 BH, 2 Bikini, 1 tjocktröja, 2 saronger, 1 handduk, en bambusjal, 5 trosor, 2 par strumpor, en sov-bh, necessär (minimum). 

CIMG2182

Kjol/klänning – väldigt praktiskt

Allmänt:

Smärtstillande tabletter, solskyddsfaktor, antiseptisk salva, xylocain, myggmedel, nagelsax, dagbok, guidebok, moneybelt, kopior på pass, bultband, spel och kortlek.

2 kommentarer:

Maria sa...

Ofta tar man med sig mer än man behöver, det är ju dumt eftersom mycket finns att skaffa på plats om det skulle visa sig behövas.

Estella sa...

Duktigt packat! Jag har fobi för att packa, är inte alls bra på det, det är verkligen det värsta jag vet... men jag älskar ju att resa så man borde lära sig! Tack för tipsen! Kram