onsdag 3 november 2010

Loppisfynd

DSC01834

Värsta fynden gjorde jag i helgen. Det största var en nästan helt ny Didrikson-overall för 50 kr!

Resten var också superbra. Bland annat en röd klänning till julafton, en mumintröja och den supersnygga mössan :)

För ovanlighetens skull köpte jag två klänningar. Jag och mamman M skrattade åt att de kläder jag nobbade för att de var för “tjejiga” köpte hon till sin son! Har vår strävan efter att vara goda genusföräldrar slagit över? ;)

Jag fyndade även lite tyg men det får ni se en annan dag.

7 kommentarer:

Sofia sa...

Haha känner igen det där med att genuskompensera! Det är bra! :-) Vilka fina fynd du gjort, var fyndar du? Här verkar alla loppisar ha tagit vinteruppehåll :-(

Fröken Pyssel sa...

Haha, känner igen det där, eller, kände igen det. Var väldigt genusmedveten med första barnet (vad gäller klädval) men efter att hon började på förskola och fick "egna" åsikter har jag gett upp klädgrejen och tänker att det viktigaste ändå är att vi här hemma är väldigt jämställda och goda förebilder, ja, och så ger vi henne alltid alternativ. Slutsatsen är att jag frossar i rosa och spets just nu, fast det har jag iof alltid älskat..

Hur som helst, det jag egentligen skulle skriva var att gud vilket fynd du gjorde med overallen, didriksson är verkligen fantastiskt bra!

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Fröken Löken har fått gå igenom "neutala bebisfasen", då jag tyckte att allt rosa och tjejigt var trams. "Röda och rosa fasen", då vi in såg det smarta i röda och rosa när det skulle tvättas, eftersom det är min och sambons favoritfärger. Blev smartast på det sättet. Och så var det ju så fiiiint med allt det rooosa och tjeiga. ;-) (Men inga volange och rosor och trams. ;-) ) Sen har hon en längre tid varit i "jag klär mig själv! fasen". Den har varit väldigt varierad - bara byxor och aldrig klänning, bara klänning och helst aldrig byxor osv. Och på sista tiden har vi på något sätt kommit tillbaka till där vi började - det är varken tjejigt eller killigt. Jag gissar att nästa fas kommer att bli coola tjejkläder. :-S

Ursäkta men har någon sett min bebis?? ;-)

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Oj, det blev en lång utläggning apropå kläder.

Jag håller helt med om att man ska se det man har och vara tacksam för hur bra man faktiskt har det, innan man börjar fokusera på förändringar. Och sen tror jag att det ofta kan vara så att små förändringar kan göra större skillnad än man tror. Man behöver liksom inte flytta berg för att få till en förändring. :-)

Ingela sa...

Oj, vilka fynd! Vi ärver mycket kläder och det är ju också guld! Vi har köpt en del tjejkläder till lillasyster, mest för att hon är så lik storebror och jag blir lite förvirrad ibland när hon har hans gamla kläder och tror att det är han...;) Gillar inte heller det typiskt tjejiga med glitter och volanger och tänker att det gäller att passa på nu så länge hon inte har någon egen vilja som hon försöker få igenom, ha ha. l

Fröken Pyssel sa...

Nej inte bara rosa, det håller jag absolut med om. Och får vi en son någon gång kommer han garanterat få ha rosa på sig han också :-) Fast egentligen har vi nog inte så mkt rosa, jag älskar färgen, men rosa barnkläder är det ofta så mkt trams på, däremot har det blivit en hel del rosa i inredningen här hemma, i varje rum :-)

Mamma M sa...

Jag tror att vi gör helt rätt! Din unge är fin och min unge är fin, då måste det ju vara rätt?! ;) Kram! /"Mamma M"