torsdag 7 oktober 2010

Vitkålsvecka

Här har vi snorvecka, hostvecka, båda-jobbar-två-dagarvecka och vitkålsvecka.

De första gör att det inte blivit så mycket pysslar. Jag har faktiskt inte ens varit särskilt sugen. Jag har virkat lite men den lediga tiden har vi kollat på film. Inte sytt.

Vitkålsveckan är lite roligare :)

Det betyder att vi försöker ha vitkål till eller i alla middagar den här veckan. I går fräste vi t.ex. riven vitkål och riven morot i stekpannan med lite olja och kryddor. Gott!

Idag testar jag att köra vitkålsklyftor i ugnen. Vi får se hur det blir.

DSC00554

Till denna fantastiskt goda tjälknöl (på lilla L’s födelsedag) åt vi vitkål med smörstekta kantareller. Det kan jag verkligen rekommendera! Glöm inte att champagne är en fantastisk måltidsdryck :)

De rivna morötterna passade däremot inte alls till…

2 kommentarer:

Västmanländskan sa...

*fniss*
Vitkålsvecka låter inte så upphetsande, men ni verkr göra spännande saker med den.
Krya på er!

Anonym sa...

Ohoy vilken kul idé! Så kan man ju tänka för att utöka den trötta matrepertoaren, köpte ett huvud på vägen hem idag och slängde ihop en fin wok! Smarr! Skulle gärna läsa er meny också;)...