torsdag 30 september 2010

Hjälp!

DSC01324

Igår sydde jag en liten kudde i gardintyget. Passade rätt bra till Jim Morisson tycker jag ;)

Efter att ha gjort en skiss på hur ett mönster på ett sofföverdrag skulle se ut gav vi upp den idén. Så vad gör vi? Hur kan vi låta vår soffa klara några år till? Den ser verkligen illa ut men vi har inte råd att köpa en ny just nu. Och inte direkt vill vi heller, med en ettåring i familjen.

Så vi mottager tacksamt alla idéer!

4 kommentarer:

Fröken Pyssel sa...

Vi har fortfarande min gamla tomelillasoffa som jag köpte när jag flyttade hemifrån. Den är inte fin nånstans längre, speciellt inte efter att storasyster målade med tuschpenna på den. Jag brukar hänga på olika överkast och filtar över den så får den nya utseenden och färger hela tiden, bra när man är ombytlig :-) Kanske svårare på er soffa då det är en hörnsoffa ? Annars borde det ju inte vara omöjligt att göra ett överdrag, kanske ni bara ska göra ett väääldigt stort överdrag och sätta lite resårer här och där, som ellos sofföverdrag? hmmm..

metamorphosis sa...

Jepp, jag hänger en del på sjalbarn jag med... börjar dock nå stadiet att jag varit reggad längre än vad som är riktigt nyttigt?!

Ang. soffan så är det ju rätt mysig att bara slänga över schysta äverkast,filtar och lapptäcken. De har dock (iaf här) en förmåga att glida iväg.
Utifrån bilden ser det ju ut som att det på er soffa skulle gå att "bädda fast" tyg runt sittdynorna, precis som man gör i en säng, kanske rent av spänna sånna lakanshållar-snoddar under? Då borde ju tyget hålla sig på plats. Kuddarna är visserligen fortfarande oklädda, men de går kanske lättare att pimpa med tygtryck, applikation eller helt enkelt nya örngott?

Marika på Odlingspyssel sa...

Känner igen det där med behovet av ny soffa. Du känner inte för att köpa en begagnad från Blocket eller liknande? Bemz har ju annars fina överdrag om du köper en Ikea-soffa.

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Om du se våra soffor skymta förbi i min blogg kan du trots allt känna dig nöjd med din. Vi har två skinnsoffor som är typ ärvda. De är sönderklösta av katter och de har spruckit på ett par ställen. Men de har varit fantastiskt bra vid diverse magsjukor. ;-) Bara att torka av.