måndag 13 september 2010

Dagens övning

Vi har haft en fantastiskt helg med goda vänner i en sommarstuga. Jag har massor av fina bilder att visa er men det blir först en annan dag.

Tre komplimanger du har fått


  1. Du är intelligent

  2. Du är samma person som när vi var 18 år, men mjukare

  3. Du är bra på att anpassa dig efter situationen

PS. Hur kändes det? Kan du bjuda dig själv på den känslan?


Efter den här kärleksfulla helgen är det inte svårt att lägga till tre "Glad för". Jag har ju så mycket att vara tacksam över!  1. Bra vänner som bjuder på sig själva och låter mig vara jag

  2. Att jag har min älskade man, och att han gör mig bra samt en dotter som utvecklar mig

  3. Att vi har möjlighet att åka bort på det sättet som vi gjorde

tacksam

7 kommentarer:

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Vad kul att du kommer att följa Pysselstafetten. :-) Första tutorialen är uppe nu. :-) Och självklart får du vara med i nästa Pysselstafett. :-)

Estella sa...

Hur funkar frågorna på dina elever?

Anonym sa...

Vacker vacker bild

Ylva

Evasleva sa...

Estella: jag tar med dem när jag jobbar med en klass och de får svara på en fråga, skriva ner och sen berätta för varandra. De måste båda känna efter vad de själva vill, skriva ner vilket bekräftar det och sen stå för vad de känner. bra övning!
En lärare låter alla sina mentorselever svara på en fråga i "sin" bok på mentorstiden. En lärare ska börja låta sina tvåor svara på en fråga varje dag. De går att använda på olika sätt! :)

Estella sa...

Intressant!

pysselpralinen sa...

Vilken jättebra idé med självkänsla peppningen! Det tror jag att alla behöver mycket mer av. Jag behöver det i alla fall har jag insett det senaste halvåret. Det var nyttigt att bli av med jobbet, bli rejält deppig och tvingas ta sig en rejäl funderare över livet, mig själv och vem jag egentligen är idag. Jag har jobbat mycket med liknande pepp under hela sommaren.

Jag känner mig nu mycket gladare, lugnare och säkrare. Men det är lätt att rasera det positiva. Senast förra söndagen fick ett anfall av dålig självkänsla och dåligt självförtroende när jag förberedde mig inför en anställningsintervju. Det krävdes mycket tårar, funderande och prat med sambon för att komma på rätt spår igen.
Så tummen upp, jättemycket, för att du ger de femteklassarna redskap som det tog mig betydligt längre tid att hitta. :-)

Evasleva sa...

Tack pysselpralinen för att du delar med dig! Det där med självkänsla är ju en färskvara dessutom. Men visst är det lättare att ta motgångar och förändringar i livet om man är van att känna efter vad man tycker och känner! SKönt att du dessutom har någon som stöttar dig i arbetet!