måndag 12 juli 2010

Det är så tomt

Igår kväll flyttade vi ut lilla L’s säng från vårt rum. Nu är hon en stor tjej som sover själv. Hon vaknade till några gånger på kvällen innan vi gått och lagt oss men sov sedan från ca. 22 till 06! Kanske har vi stört henne mer än hon oss?

Vad tyst och tomt det var!

Maken vaknade vid 05 (som vanligt) och kunde inte somna om. När jag gick upp och ammade lilla L vid 06, efter 8 timmars sömn, var jag så trött, så trött! Och det höll i sig. Vid 08:30 lade vi oss och sov tillsammans en timme. Och sen drack jag kaffe. Efter det blev det lite människa av mig. Så trött har jag inte varit på mycket, mycket länge.

Jag kände mig som en dålig mamma på förmiddagen då jag inte orkade leka med henne. Jag kände mig som en dålig mamma som tyckte det var jobbigt när hon kladdade med maten. Dålig som hellre läste bloggar än läste saga, hellre sov än busade i sängen.

Dagen efter: I natt har lilla L sovit från 19:30 till 06 igen! Kan det vara en trend?

6 kommentarer:

pumpan sa...

Oj vad bra hon sover nu, helt fantastiskt! Tänk hur det var för några månader sedan när hon vaknade typ en gång i timmen. Men du behöver inte känna dig dålig för att du inte hade lust å leka, vissa dagar är det så. Jag tycker den här åldern är ganska intensiv också, det tar på krafterna. Om vi inte hade lyxen att vara två som är hemma skulle jag bli halvt tokig tror jag.

Evasleva sa...

Intensivt, milt sagt. Ibland känns det skönt att lämna över ansvaret till pappan om några veckor. Fast andra dagar vill jag ju bara fortsätta vara hemma hela livet ;) Otroligt skönt för er att få vara hemma båda två!

Fröken Pimpinett sa...

Hoppas, hoppas att det är en trend! Det är sådan lyx när sitt barn äntligen börjar sova på nätterna.

Västmanländskan sa...

Det är klart att det blir tomt, men vad härligt att det går så bra!
Och även jättebra mammor är trötta ibland.

Anonym sa...

Så skönt att hon sover så bra! Och JAG VET precis hur det är när de flyttar till eget, skönt och tomt på samma gång. Och jag känner också så när jag inte orkar leka, men jag tänker att det är bra för dem att inte få uppmärksamhet hela tiden. Man kan inte orka allt jämt. Kram!

Elise sa...

Vad skönt att hon sover så bra själv, du ger mig hopp! :D
Och inte är man en dålig mamma för att man inte orkar jämt, bara en mänsklig mamma! :)