fredag 9 april 2010

Lax och maränger

Lilla L är en ganska stor flicka. Den senaste tiden har hon blivit mer “självständig” och kan sitta och leka för sig själv en lite längre tid. Vilken frihet, för mig!

Det gör det också lättare att göra saker som att tvätta, förbereda middagen, städa etc. Det är ganska skönt tycker jag. Det har lett till att jag igår bakade bröd. Inte bara sån “rör ihop-limpa” utan sånt som skulle knådas och jäsa flera gånger. Det blev supergott!

I kväll kommer våra vänner M&M som fick lilla W tre veckor före vi fick barn. De ska bli bjudna på detta

marangrottor_B0310

som är ett recept från senaste Buffé. Så nu har jag maränger i ugnen. De ser fantastiskt goda ut.

De ska få lax på spenatbädd med färsk pasta också. Inte bara maränger. Denna lax är jätteenkel att göra och himmelskt god.

4 port

*4 laxbitar *ca 500 gram fryst, tinad spenat * 3 dl matlagningsgrädde *färsk pasta *ost *salt & peppar

Lägg den tinade spenaten i en ugnssäker form. Salta och peppra. Lägg på laxbitarna. Salta och peppra. Häll på grädden. Riv ost och strö över. Sätt in i ugnen i 200 grader tills osten har fått lite färg. Då brukar laxen vara klar. Torr lax är inte gott, det är bättre om den är nästan lite underkokt tycker jag.

Servera med färsk pasta och en sallad. Mums!

6 kommentarer:

Lottis sa...

Tack för middagstips, ska prova laxen i veckan!

Maria sa...

mumsigt, ser det ut!

LisaMatilda sa...

Låter gott! Gillar lax, så det här receptet ska jag prova.

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Det är verkligen inte ofta jag bakar bröd, men det är skoj när man väl tar sig tiden. Och den marängbakelsen ser ju supergod ut! Får kanske testa i helgen... :-)

Estella sa...

Jag ska laga "din" laxrätt i kväll! Tack för tipset!

Susanna sa...

Trist att kanske få betala för att inte åka någonstans... men jag tänker att just nu kanske det är bättre att fastna hemma än utomlands.