måndag 8 mars 2010

Jag trodde inte att jag skulle bli en sån förälder som diskuterar bajs men…

Vår stackars tjej bara bajsar och bajsar. Ska det vara så?

I fredags räknade jag till 10 bajsblöjor innan jag tappade räkningen på eftermiddagen. I lördags tappade jag räkningen vid 7 st men då var klockan bara 09! I går orkade jag inte ens börja räkna.

Stackarens rumpa är alldeles röd och fnasig. Vi vågade inte gå på babysimmet igår. Klorerad barnpool kändes inte så bra för hennes rumpa :(

Den har luftats, den har baddats med bröstmjölk och smorts in med idominsalva. Nu ser den ganska bra ut igen.

I natt bajsade hon tre gånger. Stackars mamman är idag mycket trött! När ska detta sluta? Kan det vara något fel?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Inotyolsalva Inotyolsalva Inotyolsalva !!! Sen blir den nog bra, stackars liten. Säkert tänder!

Susanna sa...

Gud vad synd om den stackars lilla rumpan. Vi fick tipset om att olja in rumpan efter bajande så att bajset nästa gång inte skulle fastna och göra rumpan röd på vår lilla M och det har fungerat super bra. Vi är fortfarande inne på vår första tub inotyolsalva och M är 1år och 5 månader. Tuben är långt ifrån slut. Testa och se om det fungerar på er lilla sötnos också. Byta blöja. Torka bort allt äckligt. Luft torka lite och inotyol om hon är röd, om inte lite babyolja och på med ny blöja :D klart! :) Jag vill gärna höra om det gått bra för er med. För oss fungerade det superbt.

Marika på Odlingspyssel sa...

Nu har jag inte barn, så jag har kanske inte rätt att skriva tips. Men zinksalva är ett otroligt bra universalmedel mot sårig, fnasig, trasig, känslig hud. I alla fall för vuxna och djur. Zink är ett ämne som kroppen använder för att läka sår och skador. Man tar på det tunt tunt och det torkar ut huden samtidigt som den skyddas mot ny fukt.

Elise sa...

Säger också inotyol, det är otroligt effektivt. Har även använt det på mig själv när jag har fått skavsårsliknande sår och det hjälper på bara några timmar.

Hoppas det blir bättre med bajsandet så ni kommer in i era rutiner igen!

Susanna sa...

Zinksalva vet jag att de använder på Ms dagis. Det fungerar jättebra, men blev av någon anledning lite grynigt på henne. Jag trodde att hon fått nån sjuka... men det var zinksalvan sa dem. Strange :D