onsdag 3 februari 2010

Smått och gott

De senaste tidens tyginköp

CIMG1217

Köpt på rea eller på loppis. Pippityget hittade jag på halva reapriset dvs för 24,50kr/m. Jag tänkte att alla barn kommer i en pippi-period förr eller senare och slog till på 5 meter.

De snygga örngotten med klöver på har jag gått och pillat på flera gånger. Nu kom de också på halva reapriset så jag införskaffade 4 st för 12kr/st. Jag ser framför mig en sommarklänning till lilla L och kanske ett linne till mig.

Jordgubbsduken är ganska stor och köptes på rea för 19kr. Kanske också kan bli en sommarklänning till lilla L. Om jag blandar det med, kanske klövertyget, så blir den inte för puttinuttig heller.

Hjärttyg, grönt ärtigt tyg och de snygga rutorna är köpta på loppis för 40kr sammanlagt.

Nu ska jag bara sy lite också.

En liten nåldyna blev det i lördags kväll

CIMG1223 CIMG1224

Jag sydde den för hand framför ett avsnitt av Morden i Midsumer så den ser faktiskt mer ut som något lilla L kommer komma hem med efter första syslöjdslektionen! :)

Idag blir det nog ett besök på öppna förskolans bäbisgrupp och så ska vi se om jag kan sy något också.

4 kommentarer:

Soffy sa...

Fina tyger! Och nåldynan blev ju jättefin - inte alls "ära vare gud i höjden denna har jag gjort i slöjden" :D

Maria sa...

Det är så kul när man fynda tyger billigt! Jag älskar att fynda - och jag älskar tyg. Och alla tankar om vad som kan bli av det...
Nåldynan ser finemang ut!

anna sa...

Tack! där fick jag inspiration, behöver verkligen en nåldyna! Jag är också tygtokig, vilka fina tyger du hittade. Jag älskar den gröna färgen i hjärttyget.

Estella sa...

Gillar Pippi-tyget - jag är fortfarande Pippi-tokig fast jag är 26 år... :-) Men undrar om nästa generation också kommer vara det eller om det är andra figurer som blir populära?