tisdag 26 januari 2010

Lite nytt sytt

DSC06185

DSC06188

DSC06195

D har servat vår symaskin. Den är som ny… eller.. alltså det är en skitgammal skitmaskin. Men den går bättre nu i alla fall.

Det blev tre näsduksfodral i pås/väsk-tyget och en liten mössa i plysch. Mössan är lite liten så jag har just klippt ut tyg till en ny lite större. D tyckte att han skulle blivit glad för mössan om han var smurf. Så den nya är något kortare… ;) Jag har också sytt en dreggellapp men jag tryckte i knappen fel och så blev det inte så snygg i alla fall.

Jag har också klippt ut mönster till en liten klänning till lilla L. Hon sover nu så jag ska bege mig till symaskinen omgående.

1 kommentar:

Fruädel sa...

Men sååååå duktig är du!!!!! Och produktiv, mamma mia! Försökte läsa det spännande om vietnam men blev något knas med texten? Ska ni bo där ett tag eller är det semester som hägrar!
Härligt låter det i vilket fall!
Apropå bärsjal vill jag tipsa om en variant som en vän sydde åt mig när jag fick yngsta tjejen! Mei tai eller något likande tror jag det kallas-SUPERBRA när de börjar bli lite tyngre eftersom man lätt kan sätta dem på ryggen. Tänk dig en fyrkant (själva selen) och så brett band nedtill, långt så man kan dra det runt och knyta fram och så två breda på var sida om huvudet som man korsar över ryggen och knyter i midjan!
Jag använde min hela tiden! Alla sjalar sitter såååååå mycket bättre än alla babybjörn man kan hitta, de sitter som för långt ut då och deras band fördelar inte vikten på samma sätt.
Kram på¨dig!/Tess