fredag 22 januari 2010

- Hon är stark

sa BVC-sköterskan när hon inte höll på att få tillbaka leksaken hon gett lilla L för att kolla reflexerna.

Idag har vi varit på utvecklingsbedömning på BVC. Allt är bra, hon är stark, stabil och nyfiken. Hon väger 6500 gram (prick) och är 65 cm lång.

Vår stora tjej!

CIMG1136

Hon har börjat sitta med vid matbordet i sin barnstol, hon får provslicka på olika livsmedel typ morot, tomat, apelsin, oliv. Igår provade hon avokado vilket tydligen var en höjdare. Hon tog min hand och tryckte in den i munnen.  Det var inte meningen men det blev nog hennes första smakportion :)

Hon gillar att läsa tidningen. Hon får “sporten” för den vill ingen av oss ha.

CIMG1123

Hon låter ganska mycket. Gärna högt. Men hon är sällan ledsen. Hon har vääääligt långa armar… Imorgon ska vi köpa smörgåsrån så att hon har något att suga på vid matbordet. Smakportioner väntar vi lite med. Vi vill att hon ska amma ganska länge. Vi börjar med lite mat där vid 6 månader pga järnet, har vi tänkt. I Vietnamn har vi tänkt att hon får solmogen frukt och mamma-mjölk. Det tyckte BVC-sköterskan lät bra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk vad tiden går, hon föddes ju nyss! Samma sak sa maken idag om vår tösabit. Smidigt att kunna amma när man reser, jag kan fortfarande blir lite ledsen över att det inte gick så bra för min del. Men jag är så glad att hon äter allt man sätter fram på bordet nu :)

anna sa...

Hej! Det är så roligt att läsa din blogg, allt du hinner med trots en livlig liten tös! När du skrev om smörgåsrån tänkte jag bara tipsa dig om majskrokar, de är helt utan tillsatser och hittas i chipshyllan! De har varit en räddare i nöden för oss mången middag.
Kram Anna

elise sa...

Så söt när hon läser tidningen. :D Verkar som om hon utvecklas i full fart!