onsdag 18 november 2009

Vaccinationer

Igår var vi på BVC. De har ersatt föräldragrupper med "föreläsningar". Det är olika ämnen och varje återkommer ca 3 gånger per termin tror jag. Man skriver upp sig när man vill gå.

Vi har varit på "Första tiden med barnet" och igår "Infektioner". Nästnästa vecka ska vi gå på "Smakportioner och sömn", veckan efter blir det "Barnsäkerhet" och sedan är det en träff på biblioteket.
Igår var det en läkare som höll i träffen. Han var mycket bra och verkade väldigt kunnig. Han var väldigt lugn och sa att det mesta är normalt och ofarligt och barn kan ha mycket hög feber utan att det gör något. De kan dock bli slöa av vätskebristen och behöva amma eller dricka mer än vanligt.
Vi pratade också om vaccinationer. Vi fick veta att man kan tidigarelägga vissa vaccinationer om man vill. T.ex. mässlingen är vanligt förekommande i Asien och därför vettigt att Lilla L får vaccination mot innan vi åker dit i vår. Dessutom kan vi vaccinera henne mot hepatit B innan vi åker. Bra att veta!

5 kommentarer:

Bibbi Maria sa...

Hej! Jag vill nu dock inte skrämma dig eller förvirra dig, men jag tror inte alls att det är nyttigt att vaccinerna sina barn. Vi har själva valt att inte göra det eftersom de är fulla av tunga metaller som kan influera ens barn i det neurotiska systemet och även framkalla allvarliga sjukdomar som autistiska bla. Vaccinationerna föds enbart för ekonomiska och makt-motiv och de har lyckats lura oss alla att det är nödvändigt! Min son som inte har vaccinerats alls har ännu inte haft någon som helst sjukdom, inte ens feber (han är nu 2 år). Han mår utmärkt precis som alla andra barn vi känner som inte blivit vaccinerade. Du kan ta en titt på http://www.nyapolitiken.biz/medicin_o_halsa/medicin_o_halsa_index.html som dock handlar mest om svininfluensan men som ger en klar bild om vad de pysslar med. Jag är ledsen om det inte överenstämmer med era tankar och bugar mig djupt, men hoppas ändå att du tar en snabbtitt, även bara för att se en ny sida av vårt samhälle. kram Maria

Evasleva sa...

Det är helt ok Maria!
Vi känner till dessa åsikter men anser ändå att fördelarna med vaccination överväger. T.ex. förstår jag att inte dina barn blir sjuka av att de inte är vaccinerade. Men om alla slutar att vaccinera sina barn är risken stor att dessa sjukdomar kommer tillbaka och får fäste igen.

terese sa...

hej, ja, digi är digitalt. jag gör lite olika. en del layouter har jag bara i datorn, en del framkallar jag som foto, fast i fyrkantsformat. men oftast framkallar jag dem som en fotobok. en sida för varje layout. har provat lite olika fotoboksleverantörer och det blir oftast kanonsnyggt!!

Evasleva sa...

Vilken bra ide´!

Bibbi Maria sa...

Hej igen! ...puuh, jag blir alldels darrig i benen när jag ska berätta om våra annorlunda tankar, men det är skönt att höra att ni vet. För det viktigaste är inte att göra som andra utan att göra det man själv tycker är rätt efter att ha tagit in information på 360°.
Kram på er och trevlig resa, men jag hinner nog titta in innan dess ;)Maria