torsdag 12 november 2009

Är det flummigt med sjal?

Igår tog jag lilla L i sjalen och gick till affären (glömde köpa pepparkakor men det kanske var lika bra). På vägen dit slank jag in på öppna förskolan för att avboka mig från kursen i babymassage. Jag satte upp mig på en kurs efter jul istället.

En av förskolelärarna som jobbar på öppna förskolan blev så glad över att jag använde sjal. Hon försökte tydligen övertala föräldrarna som kom dit att använda sjal men det var inte så många som nappade. Hon hade massa olika sorters sjalar och varianter av tyg-bärhjälpmedel som man fick prova och låna.

Jag och D funderade på varför det inte är fler som använder sjal. Kanske är det för att det har en stämpel som “flummig”? D funderade på om han skulle sätta på sig kostymen och gå runt på stan med lilla L i sjalen bara för att ändra den uppfattningen.

8 kommentarer:

Soffy sa...

Det är nog många som tycker det! Jag önskar att Skruttan hade gillat det, för det var praktiskt. Men men, är man nyfiken så är man :) Nu har jag sålt den i alla fall, det var skönt att slippa ha den liggandes här hemma.

Evasleva sa...

Visst det är säkert olika för olika barn!
Men lilla L verkar också ganska nyfiken. När vi är ute och går och hon är vaken sitter hon och tittar från sida till sida på allt som passerar :) Om några månader får hon nog sitta utåt också.

Soffy sa...

Det som eg. var det största problemet var att hon verkade få panik av sjalen. När hon vaknade i den tokskrek hon och skrämde livet ur mig :D Hon har ju aldrig haft ett stort behov av att bäras, det är mer nu när hon tröttnat på babygymet och inte kan sitta upp så stabilt än som hon vill bli buren för att titta på och ta på allt. Men som tur är (för mig rygg...) så gillar hon sin matstol också.

Marika på Odlingspyssel sa...

Hoppas att din pappa snart blir frisk och att sjalbärandet sprider sig :)

Evasleva sa...

Soffy: Ingen idé att ha saker drällande hemma som man inte använder i alla fall. Skönt att få bort saker. Jag har hört fler som gillar matstolen skarpt :)

Elise sa...

Hahah, det tycker jag att han ska göra. Vore kul att se en stilig karl i kostym som bär sitt barn i sjal. :)

Jag tror att många tror att det är krångligt att knyta och endel tycker att det känns osäkert att "bara" knyta. Sen så är det klart att alla inte trivs med att bära heller förstås.

Jag hade en babybjörn som mamma köpte till mig, men fick rätt ont i ryggen, så jag tror jag ska investera i en sjal denna gång. Dock funderar jag lite på om sjal och snitt är en lyckad kombination? Men det lär väl läka ihop rätt snabbt så man kan börja bära sen?

Evasleva sa...

Elise: Tror du inte att det i alla fall är bättre att bära i sjal än att bära i famnen efter snitt? jag tänker att det avlastar på fler ställen och så. Mer ergonomiskt. Men man kanske inte ska bära alls i början? Är det klart att det blir snitt?

Elise sa...

Eva: Jag har ju en hel del mage liksom under brösten också, så jag tror att den delen kan tryckas ner mot ärret när man bär och kanske vara obehagligt. Man får bära bebis efter snittet tror jag, men ska väl känna vad som känns bäst.

Inte klart än att det blir snitt, men jag tror jag måste be om det, har enorma panikkänslor inför det här och det blir bara värre ju längre tiden går. :/