fredag 25 oktober 2013

Padangbai

Nu har vi varit på resande fot i drygt 7 veckor och snart lämnar vi Bali och Indonesien för Kuala Lumpur och Malaysia (och sen Thailand).

Vi är nu i den lilla hamnstaden Padangbai på östra Bali. Här bor vi lite dyrare på Padangbai beach bungalow resort. Vi trodde när vi bokade att vi skulle få en tvårummare, vilket familjerummet inte var, men vi har i alla fall var sin säng!

Ibland känner jag att det inte riktigt är värt att bo finare. vi har haft det så bra på enklare ställen men sen kan jag verkligen uppskatta "riktiga" lakan, att det finns tvål vid alla handfat på hotellet, den fina väl underhållna poolen och den bra frukostbuffen med äggkock!Lovis älskar att bada i poolen. Vi kollade upp simmärken och hon har nu tagit baddarna. Nästa steg är att simma tio meter och där är hon inte riktigt än. Hon simmar bättre under vatten än ovan och hon vill inte använda riktiga bröstsimbentag. Men det är ju ingen brådska. Hon är i vart fall riktigt vattenvan nu. 


Det har varit en stor hinduisk högtid här. Då var det mesta stängt. 


Vi har promenerat runt och tittat på vackra utsmyckningar och uppklädda människor och lyssnat på sång från templen. 

Det är konstigt med ett folk som på så många sätt värdesätter skönhet genom att smycka sig själva, lägga timmar på att utsmycka sina tempel, har otroligt vackra snidade dörrar på sina hem, är noga med sina trädgårdar mm sedan bara slänger skräp på marken eller rafsar ihop det och dumpar det på stranden. 


Vårt hotell med Budda bar and Restaurant har väldigt god mat. Deras pizzor är fantastiska. Sen har vi ätit på en enklare restaurang som ligger till vänster längs stranden om man kommer från fast boaten, Padangbai café. Väldigt prisvärd och fantastiskt god BBQ, plus den godaste citronjuicen hittills. 
Ett annat kul ställe är Topi inn där vi också ätit några gånger. Det lugger åt andra hållet längs stranden. Där finns hälsopasta, havregrynsgröt, korv, fantastiska smoothis plus det vanliga. Där blandas turister och helgfirande (spritdrickande) hinduer. Igår gick vi dit efter middagen och åt var sin kaka och lyssnade på en trubadur. 


Är man i Padangbai och vill bada i havet ska man bege sig till Blue lagoon som ligger på andra sidan en udde, man passerar Topi inn. Det är en fantastisk strand. När vi kom dit vid nio var vi själva och det var fantastiskt fint. Där fanns två restauranger om man blir hungrig. Vid lunch hade stranden fyllts på av lika mycket turister som Bali-bor (som badar med kläderna på). 

Nu är det dags för frukost!

Inga kommentarer: